Haberler  »  Turizmciler Fuar İzmir’de Buluşuyor

Turizmciler Fuar İzmir’de Buluşuyor


Turizmciler Fuar İzmir’de Buluşuyor

Fuar İzmir, 10 – 13 Aralık 2015 tarihlerinde hem Travel Turkey İzmir – 9’ncu Turizm Fuar ve Kongresi’ne hem de Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne evsahipliği yapacak.

Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir – 9’uncu Turizm Fuar ve Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür Sanat İşleri Tic. A.Ş.  (İZFAŞ) ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla organize ediliyor.

İzmir Kosova’yı konuk edecek

Geçen yıl İtalya’yı konuk eden Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki “Partner Ülkesi” Kosova oldu. Zengin, çok çeşitli ve özgün kültürüyle çok etnikli bir ülke olan Kosova, leziz mutfağı, zengin kültürel mirasını Fuar İzmir ziyaretçileriyle buluşturacak. Türkiye’nin büyük bir ili ve en kalabalık altıncı şehri olan Adana ise “Partner İl” olarak fuarda yer alacak.

2014 yılına göre metrajını ikiye katlayarak Fuar İzmir’in B ve C hollerinde profesyonel ziyaretçiye ve hafta sonu halka açık olarak gerçekleştirilecek Travel Turkey İzmir’e, 1000’i aşkın firmanın katılması bekleniyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuar,  İzmir Ticaret Odası (İZTO), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB), tarafından destekleniyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları’nın Sponsorluğunda ‘B2B Hosted Buyer Programı’ adı altında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak için dünyanın önemli tur operatörleri ve seyahat acentelerinden satın almacılar fuarda ağırlanıyor. Türkiye’nin turizm gelirlerini arttıran sözleşmelere imza atılması hedeflenen programda bu yıl ilk kez uygulanacak online randevu sistemi ile katılımcılar yabancı satın alıcılarla fuar öncesi randevulaşarak görüşme imkânı buluyor
 
Travel Turkey İzmir’de; havayolu sponsoru Türk Hava Yolları (THY), medya sponsoru ise Hürriyet.

Gastronomi Dünyası İzmir’de

Gastronomi konusunda dünyanın önde gelen 24 kentinden oluşan Dünya Gurme Şehirler Ağı’na (Reseau Delice) üye olan İzmir, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne de ev sahipliği yapacak. 10-12 Aralık 2015 tarihinde Travel Turkey İzmir Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir’in D holü Oditoryum’da düzenlenecek Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, lezzet ustalarını Fuar İzmir’de buluşturacak.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB), İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü (İEÜ), TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür Sanat İşleri Tic. A.Ş.  (İZFAŞ) tarafından gerçekleştirilecek.

Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisini tartışmak amacıyla düzenlenen kongre 3 gün sürecek.       

Kongrenin danışma ve bilim kurulunda Norveç Stavanger Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kai Victorhansen, Tarihçi, Seyahat Yazarı ve Profesyonel Rehber Saffet Emre, Yunanistan Turizm Bakanlığı’ndan Harris Kalpidis, Réseau Délice Lizbon Temsilcisi Alberto Laplaine Guimaraes, Katalan Mutfağı ve Gastronomi Kültürü Enstitüsü Genel Müdürü Pepa Aymami, UNESCO Yemek, Kültür ve Kalkınma Kurulu Başkanı ve Katalonya “Open University” akademisyeni Dr. Xavier Medina gibi gastronomi alanındaki uzmanlar yer alıyor.

Gastronomi dünyasının önemli isimlerinden, “Fransız Usulü Yemek” kavramının UNESCO listesine dahil edilmesini sağlayan Gastronomi Tarihçisi Jean Robert Pitte de Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde olacak.

6 oturumda gerçekleştirilecek kongrenin konuşmacıları arasında Norveç Stavanger Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kai Victorhansen Tarihçi, Seyahat Yazarı ve Profesyonel Rehber Saffet Emre Tonguç ve Seyahat Yazarı Bahar Akıncı yer alıyor.
 
Kongrede işlenecek önemli konulardan biri de yavaş akımlar, zeytinyağı ve Akdeniz diyeti olacak. Zeytinyağının mutfak kültüründeki yeri, zeytinyağı çeşitleri anlatılacak. Öte yandan tadım ve show etkinlikleri Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne renk katacak.

Kongrenin ana sponsoru Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olurken platin sponsoru Trakya Kalkınma Ajansı, çanta sponsoru Urla Belediyesi, iş ortağı Dünya Gurme Şehirler Ağı (Reseau Delice), Türk Hava Yolları (THY), We’r from Turkey, hizmet sponsorları ise Dekante, Gürçelik, Kapp, Migros ve Rational.

Kongrede yer alacak konular şöyle;

Türkiye’de Müzecilik: Yerel ve Bölgesel Osmanlı–Türk Mutfak Sanatları (Kültürel Tarih Müzesi) Müzelerin Önemi ve Rolü
Kalkınma, Turizm ve Bir Gastronomi Destinasyonu Markası Olarak Adana
Sosyalizasyon Sürecinde Türk Mutfak Kültürü
UNESCO Gastronomik Yaratıcı Şehirlerin Sürdürülebilir Turizm Faaliyetleri: Uzak Doğu Destinasyonları
Türkiye’de Gastronomi Turizminde Cittaslow Hareketi
Özel İlgi Turizmi Kapsamında Ürün Geliştirme Aracı Olarak Gastronomi Turizmi: Datça Örneği
Yerel Kimliğin Doğuşu ve Gastronomi Turizmi: Gaziantep Örneği (Türkiye)
Yavaş Şehirlerin Turizme Etkisi: Seferihisar Örneği
Gastronomi Mirası Temsilcisi Olarak Historanlar: Cumalıkızık Yöresi Üzerine Kavramsal Bir Analiz
“Gastronom, Gurme, Degüstatör” Hakkında Toplum Ne Biliyor?
Somut Olmayan Kültürel Miras Ve Yenilikçi Turizm Ürünleri: "40 Yıllık Hatırın Turu"
Gastronomi Turizmi ile Şehir Markalaşması İlişkisi: Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Hızlı-Rahat (Fast-Casual) Restoranların SWOT Analizi ile Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma
Gastronomi Turizminde Coğrafi İşaretlemenin Önemi
Havayollarında Uçuş-İçi Yiyecek İçecek Hizmetinin Müşteri Memnuniyetine Etkisi
Türkiye’deki Profesyonel Turist Rehberlerinin Gastronomi Turizmine Bakışı
İnternetteki Yemek Ve Seyahat Bloglarının Gastronomi Turizmi Destinasyonu Seçimine Etkileri
Türk Şeflerin Türkiye’deki İşletmelerde Rol Alamama Sorunu ve Çözüm Önerileri; İstanbul-Taksim Bölgesindeki 5 Yıldızlı Oteller Üzerine Bir İnceleme
Gastronomide Mutfak Akımları Değişimi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlarının Programa Yönelik Görüşlerinin Değerlendirilmesi
Gastronomi Turizminde Yeni Destinasyonlar: Trakya Bağ Rotası Örneği
Restoranlarda Müşteri Memnuniyeti Üzerine İnternet Tabanlı Bir Araştırma: Kuşadası Restoranları Örneği
Gastronomi Turizminde Şarabın Yeri: Çeşme Bağcılık Örneği
Türk Mutfağının Modernizasyonunda Moleküler Gastronomi
Türk Mutfağı Kültürü: Şerbet
Organik Gıda Tüketimi Artışının Gastronomi Turizmi Üzerindeki Etkileri 



Haberler